Iran: Femeia orbită cu acid după ce a refuzat o cerere în căsătorie a renunţat la răzbunare

Tânăra iraniană Ameneh Bahrami, orbită şi desfigurată cu acid, a renunţat la aplicarea legii talionului şi şi-a iertat agresorul care ar fi trebuit să fie şi el orbit, duminică, a anunţat site-ul televiziunii de stat.

3376 afișări
Imaginea articolului Iran: Femeia orbită cu acid după ce a refuzat o cerere în căsătorie a renunţat la răzbunare

Iran: Femeia orbită cu acid după ce a refuzat o cerere în căsătorie a renunţat la răzbunare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ameneh Bahrami, victima unui atac cu acid, şi-a iertat atacatorul, Majid, în ultima clipă şi a renunţat la a-şi mai exercita dreptul la legea talionului, care ar fi trebuit să fie aplicată azi", potrivit site-ului citat.

Un procuror din Teheran, Jafar Dolatabadi, a confirmat pentru agenţia de ştiri ISNA că Bahrami a renunţat la cererea de orbire a atacatorului său, dar a cerut să fie despăgubită conform principiului "preţul sângelui".

În conformitate cu legea talionului, în vigoare în Iran potrivit legii islamice, Majid Mohavedi a fost condamnat în 2008 la orbire prin turnare de acid în ochi, pentru a fi desfigurat aşa cum şi Ameneh Bahrami a fost orbită după ce i-a refuzat cererea în căsătorie.

Pedeapsa ar fi trebuit să fie aplicată în 14 mai, dar autorităţile judiciare au amânat aplicarea în ultimul moment, fără vreo explicaţie.

Decizia de a executa pedeapsa, care a fost o premieră în Iran potrivit mass-media, a fost denunţată de către Amnesty International şi de multe asociaţii pentru apărarea drepturilor omului ca o "pedeapsă crudă şi inumană echivalentă unui act de tortură".

Bahrami a afirmat că autorităţile judiciare iraniene ar fi făcut presiuni asupra sa pentru a renunţa la aplicarea acestei pedepse.

Site-urile opoziţiei iraniene informau sâmbătă că pedeapsa urma să fie aplicată duminică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici