Iranul ameninţă SUA: Bazele şi aeronavele americane se află în raza de acţiune a rachetelor balistice iraniene

Un comandant al Gardienilor Revoluţiei din Iran a declarat duminică dimineaţa că bazele militare şi aeronavele Statelor Unite din regiune se află în raza de acţiune a rachetelor balistice iraniene, relatează Reuters.

12869 afișări
Imaginea articolului Iranul ameninţă SUA: Bazele şi aeronavele americane se află în raza de acţiune a rachetelor balistice iraniene

BREAKING Iranul transmite că bazele şi aeronavele americane se află în raza de acţiune a rachetelor sale

Declaraţiile comandantului au fost făcute în contextul în care Statele Unite au acuzat Iranul că a efectuat atacurile asupra instalaţiilor petroliere din Arabia Saudită, amplificând conflictele din Orientul Mijlociu.

Două instalaţii petroliere din Arabia Saudită au fost afectate de incendii în urma unor atacuri cu drone produse sâmbătă dimineaţă.

Un purtător de cuvânt al rebelilor huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, a declarat că gruparea revendică atacurile.

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a acuzat Iranul că s-ar afla în spatele atacurilor cu drone de sâmbătă dimineaţă din Arabia Saudită şi a acuzat Teheranul că mimează diplomaţia.

„Oricine ar trebui să ştie că bazele şi aeronavele americane pe o distanţă de 2.000 de kilometri în jurul Iranului se află în raza de acţiune a rachetelor noastre”, a declarat Hajizadeh, liderul forţelor aerospaţiale ale Gardienilor Revoluţiei.

De asemenea, comandantul a transmis că Iranul a fost mereu pregătit pentru un război, conform agenţiei de presă semi-oficiale Tasnim.

Taguri:
iran,
sua,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici