Iranul îl preferă pe Barack Obama la preşedinţia SUA - oficial

Preşedintele Parlamentului iranian, Ali Larijani, a declarat miercuri că Teheranul îl preferă pe candidatul democrat Barack Obama la preşedinţia Statelor Unite, îndepărtând de asemenea riscul unui atac american împotriva ţării sale.

21 afișări
Imaginea articolului Iranul îl preferă pe Barack Obama la preşedinţia SUA - oficial

Preşedintele Parlamentului iranian, Ali Larijani (Imagine: Mediafax/AFP)

"Înclinăm mai degrabă în favoarea lui Barack Obama deoarece este mai raţional în relaţiile externe (...) chiar dacă ştim că politica americană nu se schimbă prea mult" odată cu schimbarea administraţiei, a declarat Larijani, într-o conferinţă de presă.

Barack Obama a precizat că Statele Unite nu pot tolera un Iran care deţine arma atomică, cerând sancţiuni mai dure pentru a obliga Teheranul să renunţe la activităţile sale nucleare suspecte. El s-a declarat însă şi susţinător al unei "diplomaţii ferme şi directe", fără a exclude contactele diplomatice.

Preşedintele Parlamentului iranian a declarat că exclude pe viitor un atac împotriva Iranului, evocat în ultimele luni ca o posibilă opţiune pentru a determina Teheranul să îşi sisteze programul de îmbogăţire a uraniului.

"Înainte riscul era scăzut (...) Însă acum, sunt sigur sută la sută că Statele Unite nu vor declanşa un război împotriva Iranului. Criza economică (...) a costat Statele Unite 1.400 de miliarde de dolari şi deci Washingtonul trebuie să îşi rezolve problemele interne şi nu să (pregătească) un război", a precizat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici