Iranul sesizează Consiliul de Securitate al ONU după atentatul de duminică

Iranul a alertat Consiliul de Securitate al ONU după atentatul sinucigaş comis pe teritoriul său duminică de rebeli sunniţi din cadrul grupării Jundallah, care s-a soldat cu cel puţin 41 de morţi, între care mai mulţi comandanţi ai Gardienilor Revoluţiei.

17 afișări
Imaginea articolului Iranul sesizează Consiliul de Securitate al ONU după atentatul de duminică

Iranul sesizează Consiliul de Securitate al ONU după atentatul de duminică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o scrisoare publicată marţi şi adresată preşedinţiei Consiliului, asumată luna aceasta de Vietnam, ambasadorul Iranului la ONU, Mohammed Khazaee, declară că aşteaptă din partea Consiliului să "reacţioneze la acest atentat terorist condamnându-l în termenii cei mai fermi".

"O astfel de condamnare ar trimite cu siguranţă acestei grupări teroriste şi susţinătorilor săi un mesaj puternic, potrivit căruia terorismul nu poate fi tolerat oricare ar fi autorii, locul în care este comis sau forma pe care o ia", adaugă scrisoarea.

Trei iranieni, suspectaţi că au participat la acest atentat sinucigaş din sud-estul ţării, au fost arestaţi, a declarat marţi un reprezentant al justiţiei locale, procurorul din Zahedan, citat de agenţia FARS.

Zahedan este principalul oraş al provinciei Sistan-Balucistan, unde a avut loc atentatul, care s-a soldat cu cel puţin 41 de morţi, între care mai mulţi comandanţi ai Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a regimului.

Teheranul a acuzat Statele Unite, Marea Britanie şi Pakistanul că îi ajută pe rebelii sunniţi din cadrul Jundallah, care au revendicat atacul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici