Iranul va produce avioane fără pilot - presă

Ministrul iranian al Apărării, generalul Ahmad Vahidi, a inaugurat luni două linii de producţie a avioanelor fără pilot, într-o uzină aeronautică ce depinde de ministerul său, relatează agenţia FARS.

15 afișări
Imaginea articolului Iranul va produce avioane fără pilot - presă

Iranul va produce avioane fără pilot (Imagine din arhivă; The New York Times/Mediafax Foto)

"Aceste drone (avioane fără pilot) sunt capabile să desfăşoare operaţiuni de supraveghere, de detectare şi chiar de atac cu mare precizie", potrivit FARS.

Agenţia nu a dat detalii despre aceste două tipuri de aparate pilotate de la distanţă, numite "Raad" (tunet) şi "Nazir" (avertisment).

De câteva zile, oficialii militari iranieni şi-au intensificat anunţurile privind progresele tehnologice şi noile tipuri de arme ale Iranului, care va celebra joi 31 de ani de la Revoluţia Islamică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici