ISIS a executat sute de copii sirieni pentru că au refuzat să se alăture grupării teroriste

Reţeaua teroristă Stat Islamic a executat 200 de copii sirieni, potrivit unor imagini pe care le-a difuzat ca parte a propagandei sale islamiste, pentru un grup care militează împotriva sa şi care este situat în Yemen, relatează site-ul El Diario.mx.

12069 afișări
Imaginea articolului ISIS a executat sute de copii sirieni pentru că au refuzat să se alăture grupării teroriste

ISIS a executat sute de copii sirieni pentru că au refuzat să i se alăture (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

În material poate fi observat cum islamiştii îi obligă pe copii să stea cu faţa în jos, ţipând la ei să rămână liniştiţi. După câteva momente, unul dintre terorişti începe să tragă şi este imediat urmat de ceilaţi islamişti.

Veridicitatea informaţiilor prezentate în înregistrarea video nu a fost deocamdată confirmată de autorităţile siriene, însă acest tip de execuţii sunt specifice metodelor aplicate de gruparea ISIS.

Potrivit presei britanice, copiii au fost executaţi pentru că au refuzat să facă parte din forţele grupului terorist.

Între timp, 38 de persoane de origine străină, printre care zece femei şi cincisprezece copii care doreau să se alăture grupării SI, au fost reţinute în Turcia, potrivit agenţiei de presă Anatolia. Persoanele au fost reţinute în districtul Sayhan din provincia Adana şi ele provin în principal din Indonezia, Irak şi Iran, potrivit sursei citate anterior.

Sâmbătă, în aceeaşi privincie, poliţia a reţinut doi francezi şi cinci indonezieni suspectaţi că voiau să călătorească în Siria pentru a lupta alături de ISIS. Duminică, în priovincia Gaziantep, au fost reţinute pentru acelaşi motiv, douăsprezece persoane, a anunţat armata.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici