Israel: Cel puţin 24 de morţi, după răsturnarea unui autocar cu turişti ruşi

Cel puţin 24 de persoane au murit şi alte 28 au fost rănite, după ce un autocar la bordul căruia se aflau turişti ruşi s-a răsturnat în deşertul Negev, din sudul Israelului, potrivit echipelor de salvare israeliene.

31 afișări
Imaginea articolului Israel: Cel puţin 24 de morţi, după răsturnarea unui autocar cu turişti ruşi

Israel: Cel puţin 24 de morţi, după răsturnarea unui autocar cu turişti ruşi (Imagine: RIA Novosti)

Potrivit postului public de radio israelian, pasagerii tocmai ajunseseră pe aeroportul Ovda şi se îndreptau spre Eilat, o staţiune balneară de la Marea Roşie.

Autocarul s-a răsturnat într-o vale adâncă de câteva zeci de metri în apropiera aeroportului Ovda.

Dintre răniţi, 23 sunt în stare gravă, potrivit serviciilor de intervenţie.

Ambulanţele au fost mobilizate la faţa locului şi mai mulţi răniţi au fost transportaţi la spitalul din Eilat. La evacuarea răniţilor participă şi elicoptere.

Militarii de la baza aeriană Ovda au evacuat, la rândul lor, cadavrele victimelor, acoperite cu cearşafuri albe.

"Şoferul autocarului a încercat să depăşească un alt autobuz într-o curbă în ac de păr şi a pierdut controlul vehiculului", a povestit la postul de radio un şofer de taxi care circula în spatele lui. "Pasagerii au fost proiectaţi afară din autocar, care a căzut într-o râpă provocând un zgomot puternic", a precizat el.

Potrivit postului de radio militar din Israel, şoferul autocarului a comis în trecut 22 de infracţiuni rutiere.

Autoritatea care se ocupă de siguranţa rutieră a declarat, la rândul său, că zece accidente în şapte ani, care au provocat moartea mai multor persoane, s-au produs pe aceeaşi şosea. Potrivit unui oficial al acestui organism, Dan Link, legea prevede purtarea obligatorie a centurii de siguranţă pentru pasagerii autobuzelor care efectuează curse interurbane.

"Dacă pasagerii autobuzului implicat în accident ar fi purtat centurile de siguranţă, unii dintre ei, care au murit, şi-ar fi salvat viaţa", a declarat el.

Ministerul israelian de Externe şi Ministerul Turismului au înfiinţat o celulă de criză.

La Moscova, agenţia RIA Novosti a precizat că pasagerii autobuzului erau salariaţii a cinci agenţii turistice din Sankt-Petersburg.

"Este vorba despre o călătorie de informare desfăşurată de cinci turoperatori din Sankt-Petersburg care erau primiţi de o agenţie turistică israeliană. Această călătorie era organizată pentru ca turoperatorii să ştie unde sunt duc turiştii noştri şi în ce condiţii", a declarat pentru RIA Novosti Irina Tiurina, care se ocupă de relaţiile cu presa în cadrul Uniunii ruse a sectorului turistic.

De la 1 octombtie, turiştii ruşi sunt scutiţi de vize în Israel, situaţie care a provocat un aflux de turişti ruşi în această ţară.

Numărul lor a crescut din ianuarie 2008 la 128.000 de persoane şi ar putea ajunge la 300.000 la sfârşitul anului, potrivit Ministerului Turismului. În fiecare săptămână, aproximativ 1.000 de turişti ruşi vizitează Eilat, potrivit asociaţiei hotelierilor din oraş.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici