Israelul a constatat o probabilă legătură între vaccinul Pfizer şi cazurile de miocardită în anumite grupe de vârstă. Vaccinul Pfizer rămâne sigur, iar beneficile depăşesc riscurile

  • Ministerul Sănătăţii din Israel a declarat marţi că a constatat că un numărul mic de cazuri de inflamaţie cardiacă observate în principal la bărbaţii tineri care au primit vaccinul COVID-19 Pfizer în Israel este probabil legat de vaccinarea lor.
  • În Israel, între decembrie 2020 şi mai 2021 au fost raportate 275 de cazuri de miocardită la mai mult de 5 milioane de persoane vaccinate, a declarat ministerul prezentând rezultatele unui studiu care a examinat problema.
3037 afișări
Imaginea articolului Israelul a constatat o probabilă legătură între vaccinul Pfizer şi cazurile de miocardită în anumite grupe de vârstă. Vaccinul Pfizer rămâne sigur, iar beneficile depăşesc riscurile

Israelul a constatat o probabilă legătură între vaccinul Pfizer şi cazurile de miocardită în anumite grupe de vârstă. Vaccinul Pfizer rămâne sigur, iar beneficile depăşesc riscurile

Majoritatea pacienţilor care au suferit inflamaţii cardiace au petrecut maxim patru zile în spital şi 95% din cazuri au fost clasificate drept uşoare, potrivit studiului, despre care ministerul a spus că a fost condus de trei echipe de experţi.

Studiul a constatat că "există o legătură probabilă între administrarea celei de-a doua doze de Pfizer şi apariţia miocarditei la bărbaţii cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani", se arată într-un comunicat.

Conform concluziilor, o astfel de legătură a fost observată mai mult în rândul bărbaţilor cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani decât în ​​alte grupe de vârstă, relatează Reuters.

Compania Pfizer a declarat că este conştientă de observaţiile israeliene ale miocarditei, menţionând că nu a fost stabilită nicio legătură cauzală cu vaccinul său.

Efectele adverse sunt revizuite cu atenţie, iar Pfizer se întâlneşte în mod regulat cu Departamentul pentru Siguranţa Vaccinelor din Ministerul Sănătăţii din Israel pentru a analiza datele, a spus compania.

Un grup consultativ al Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA a recomandat luna trecută un studiu suplimentar asupra posibilităţii unei legături între vaccinuri şi aparţia miocarditei.

Sistemele de monitorizare CDC nu au găsit mai multe cazuri decât s-ar aştepta la populaţie, dar grupul consultativ a declarat că membrii au considerat că furnizorii de asistenţă medicală ar trebui să fie informaţi cu privire la rapoartele unui „potenţial eveniment advers”.

Vaccinul Pfizer rămâne sigur, iar beneficile depăşesc riscurile. Israelul a fost un lider mondial în lansarea campaniei de vaccinare, iar rezultatele sunt evidente: totalul de cazurilor active este de doar 340 în întreaga ţară, economia s-a deschis pe deplin, deşi rămân restricţii asupra turismului.

Aproximativ 55% din populaţia Israelului a fost deja vaccinată. De marţi, restricţiile privind distanţarea socială şi necesitatea unor permise speciale de vaccinare pentru a intra în anumite restaurante şi locaţii a fost eliminată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici