Israelul a doborât un avion fără pilot neidentificat, ce survola spaţiul său aerian

Un avion fără pilot de origine necunoscută, care survola spaţiul aerian israelian, a fost doborât sâmbătă de aviaţia israeliană în sudul ţării, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

662 afișări
Imaginea articolului Israelul a doborât un avion fără pilot neidentificat, ce survola spaţiul său aerian

Israelul a doborât un avion fără pilot neidentificat, ce survola spaţiul său aerian (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Un avion fără pilot a fost identificat în timp ce intra în spaţiul aerian israelian în această dimineaţă. El a fost interceptat de forţele aeriene israeliene în jurul orei locale 10.00 (11.00 ora României)", a precizat purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

"Soldaţii efectuează în prezent cercetări în sectorul în care a fost doborât avionul, în nordul Negev, pentru a-l localiza şi a-l identifica", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Acest avion fără pilot, care a ajuns venind dinspre Mediterana, nu transporta explozibil, potrivit postului de radio militar.

Un purtător de cuvânt al armatei, citat de postul de radio, a afirmat că soldaţii care se ocupă de supravegherea teritoriului israelian "au acţionat în mod corespunzător reperând avionul încă de la intruziunea sa în spaţiul aerian israelian".

În iulie 2006, armata israeliană a doborât deasupra apelor teritoriale israeliene un avion fără pilot al mişcării şiite libaneze Hezbollah care nu era înarmat şi nici încărcat cu explozibil. La 12 aprilie 2005, un alt avion fără pilot al Hezbollah a reuşit să survoleze o parte din teritoriul nordic al Israelului fără să fie doborât.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici