Israelul a efectuat şase raiduri aeriene în Fâşia Gaza, rănind trei copii

Avioane de vânătoare israeliene de tip F-16 au efectuat şase raiduri în noaptea de joi spre vineri împotriva Fâşiei Gaza, în timpul cărora au fost răniţi trei copii, potrivit unor surse spitaliceşti şi forţelor de securitate ale mişcării islamiste Hamas, aflată la putere.

30 afișări
Imaginea articolului Israelul a efectuat şase raiduri aeriene în Fâşia Gaza, rănind trei copii

Israelul a efectuat şase raiduri aeriene în Fâşia Gaza, rănind trei copii (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

Aceste raiduri au loc după mai multe tiruri de rachete palestiniene, în ultimele zile, împotriva teritoriului israelian.

Trei dintre raiduri au vizat un sector la vest de Khan Younes, în sudul enclavei palestiniene, fără să fie rănită vreo persoană. Două rachete au atins o tabără a gărzilor din Brigadele Ezzedine al-Qasam, aripa armată a mişcării islamiste Hamas, au anunţat aceste surse.

Un al patrulea raid a distrus un atelier mecanic, într-o tabără de refugiaţi din Nuseirat (centrul Fâşiei Gaza).

Avioanele de vânătoare israeliene au efectuat, de asemenea, alte două raiduri împotriva unor obiective din vestul oraşului Gaza, între care o mică uzină de produse lactate din cartierul Sabra, care a fost distrusă complet, potrivit unor martori.

Trei copii, în vârstă de doi, şi, respectiv, patru şi 11 ani, au fost răniţi de explozia unor geamuri în timpul acestui raid în Sabra, a declarat Moawiya Hassanein, directorul serviciilor de urgenţă palestiniene la Gaza City.

Anterior, către miezul nopţii, o rachetă lansată din Fâşia Gaza a aterizat în regiunea oraşului israelian Ashkelon (sud), provocând pagube, dar fără să facă victime, potrivit forţelor armate israeliene.

Combatanţii palestinieni au lansat, miercuri, o altă rachetă, către sudul Israelului.

Grupările înarmate palestiniene din Fâşia Gaza şi-au multiplicat atacurile cu rachete în ultimele săptămâni, una dintre acestea ucigând un agricultor thailandez, într-un kibbutz (sat colectivist) din sudul Israelului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici