Italia ar putea trimite 5.000 de militari pentru combaterea terorismului în Libia

Italia avertizează că ar putea trimite 5.000 de militari pentru orice tip de intervenţie împotriva membrilor din Libia ai grupului terorist Stat Islamic, relatează IlSole24Ore.

408 afișări
Imaginea articolului Italia ar putea trimite 5.000 de militari pentru combaterea terorismului în Libia

Italia ar putea trimite 5.000 de militari pentru combaterea terorismului în Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Italia este pregătită să intervină în Libia, în conformitate cu legislaţia internaţională", a declarat ministrul italian de Externe, Paolo Gentiloni.

La rândul său, ministrul italian al Apărării, Roberta Pinotti, a afirmat că Italia este pregătită să participe cu 5.000 de militari la orice operaţiune internaţională de stabilizare a Libiei.

Însă premierul Matteo Renzi a lansat un apel la prudenţă, precizând că orice operaţiune militară trebuie să aibă loc abia după epuizarea opţiunilor diplomatice.

"În acest moment, nu este necesară o operaţiune militară. În cazul Libiei, este necesară prudenţă, înţelepciune şi evaluarea sitaţiei", crede Matteo Renzi.

Ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, a cerut o intervenţie militară a Alianţei Nord-Atlantice, sub mandat ONU, în Libia, pentru distrugerea poziţiilor grupului terorist Stat Islamic, care a decapitat 21 de ostatici creştini.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici