Italia propune obiective mai blânde de reducere a emisiilor de dioxid de carbon pentru autovehicule

Italia va propune ca Uniunea Europeană să renunţe la planurile de stopare a vânzării de maşini noi pe benzină şi diesel începând din 2035, a declarat joi ministrul de externe Antonio Tajani, citat de AFP.

459 afișări
Imaginea articolului Italia propune obiective mai blânde de reducere a emisiilor de dioxid de carbon pentru autovehicule

Parlamentul European a aprobat marţi în mod oficial o lege care va interzice efectiv maşinile cu motoare termice în bloc peste 12 ani, cu scopul de a accelera trecerea la vehiculele electrice şi de a combate schimbările climatice.

Tajani a declarat că emisiile automobilelor ar trebui reduse cu 90% în loc de 100%, cât urmăreşte UE, potrivit cotidianului Corriere della Sera.

"Trebuie să ne apărăm industria noastră auto", a declarat Tajani, citat. "Sunt un mare susţinător al maşinilor electrice, dar obiectivele ambiţioase trebuie atinse în mod real, nu doar pe hârtie. Italia va înainta propria contrapropunere: să limiteze reducerea la 90%, dând industriilor şansa de a se adapta."

Normele de referinţă ale UE vor impune ca, până în 2035, producătorii de automobile să reducă cu 100% emisiile de CO2 ale maşinilor noi vândute, ceea ce ar face imposibilă vânzarea de noi vehicule alimentate cu combustibili fosili în blocul celor 27 de ţări.

Industria auto din Italia, care este încă axată în mare parte pe tehnologia tradiţională a motoarelor cu combustie, angajează direct sau indirect peste 270.000 de lucrători şi reprezintă peste 5% din produsul intern brut al ţării, potrivit datelor asociaţiei auto ANFIA.

Vânzările de maşini complet electrice au scăzut cu 27% anul trecut în Italia, reprezentând doar 3,7% din totalul înmatriculărilor de maşini noi, potrivit ANFIA.

Ţările UE au ajuns la un acord privind interzicerea maşinilor cu motoare termice în luna octombrie a anului trecut, dar mai trebuie încă să aprobe în mod oficial normele înainte ca acestea să intre în vigoare. Aprobarea finală este aşteptată în luna martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici