Japonia, Marea Britanie şi Italia vor să construiască cel mai modern avion de luptă din lume

Japonia, Marea Britanie şi Italia s-au aliat pentru a realiza cea de a şasea generaţie de avioane de luptă care să rivalizeze cu cele mai avansate aparate de zbor din lume.

1421 afișări
Imaginea articolului Japonia, Marea Britanie şi Italia vor să construiască cel mai modern avion de luptă din lume

Aşa arată Tempest

Marea Britanie, Japonia şi Italia au anunţat vineri că se asociază pentru a construi un avion de luptă de generaţia a şasea, proiectat să rivalizeze cu cele mai bune avioane de război folosite în prezent de ţări precum China, Rusia şi Statele Unite ale Americii.

„Anunţăm Programul Global Combat Air (GCAP) - un efort ambiţios de a dezvolta un avion de luptă de generaţie următoare până în 2035", au anunţat liderii celor trei ţări într-o declaraţie comună, potrivit CNN.

Declaraţia nu a menţionat numele Chinei sau al Rusiei, dar a precizat că noul avion de luptă este necesar deoarece „ameninţările şi agresiunile sunt în creştere" în întreaga lume.

„Apărarea democraţiei, economiei şi securităţii noastre şi protejarea stabilităţii regionale sunt din ce în ce mai importante", au declarat liderii.

Într-un anunţ separat, guvernul britanic a explicat că dezvoltarea noului avion de război ar trebui să înceapă în 2024, iar acesta ar trebui să zboare până în 2035. Avionul va folosi tehnologii de la fiecare dintre cei trei parteneri.

„Ambiţia este să fie un avion de ultimă generaţie... avioane fără echipaj, senzori avansaţi, arme de ultimă generaţie şi sisteme de date inovatoare", au mai spus britanicii.

Noul avion este văzut ca un înlocuitor pentru avioanele de luptă Typhoon ale Marii Britanii şi F-2 ale Japoniei.

În cadrul noului program, Marea Britanie, Japonia şi Italia nu vor colabora cu SUA, cel mai important producător de avioane de război din lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
avion,
alianţă,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici