Jean-Claude Juncker a primit ameninţări cu moartea din Grecia

Liderul miniştrilor de Finanţe din zona euro, Jean-Claude Juncker, a declarat că a primit ameninţări cu moartea din Grecia, unde măsurile de austeritate impuse în schimbul unui ajutor financiar extern sunt foarte nepopulare.

319 afișări
Imaginea articolului Jean-Claude Juncker a primit ameninţări cu moartea din Grecia

Jean-Claude Juncker a primit ameninţări cu moartea din Grecia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ce li se poate spune grecilor? Este o întrebare bună pe care mi-o adresez adeseori, deoarece primesc multe mesaje de la greci. Inclusiv ameninţări cu moartea", a dezvăluit Juncker în cursul unei audieri în faţa unei comisii a Parlamentului european de la Strasbourg.

Grecia, apăsată de o enormă datorie şi incapabilă să se refinanţeze pe pieţele financiare care îi cer dobânzi prea mari, a obţinut anul trecut din partea europenilor şi Fondului Monetar Internaţional promisiunea unui împrumut de 110 miliarde de euro pe trei ani, în schimbul unui plan de austeritate pentru a încerca reformarea finanţelor sale publice.

Ţara pare hotărâtă să obţină o nouă prelungire, dar în schimbul unui control mai drastic asupra cheltuielilor ţării şi a unor noi sacrificii bugetare.

Duminică, zeci de mii de greci au participat din nou la o reuniune de amploare dar paşnică, împotriva măsurilor de austeritate, în centrul Atenei.

Mai multe greve generale au avut deja loc, iar liderii ţării sunt acuzaţi de spoliere, în special cauza importantelor privatizări cerute de creditori.

"Cu cât vor fi mai multe privatizări, cu atât mai mici vor fi sacrificiile impuse grecilor de rând", a subliniat Juncker.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici