Jeb Bush: Acordul nuclear cu Iranul este "periculos"

Jeb Bush, înscris în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Republican la preşedinţia Statelor Unite, a condamnat acordul dintre marile puteri şi Teheran pe tema programului nuclear iranian, considerând că este "periculos" şi că are o perspectivă pe termen scurt.

192 afișări
Imaginea articolului Jeb Bush: Acordul nuclear cu Iranul este "periculos"

Jeb Bush: Acordul nuclear cu Iranul este "periculos" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acordul cu Iranul este periculos, are deficienţe profunde", a declarat Jeb Bush, citat de Reuters.

"Perspectivele vizate de acest acord sunt pe termen scurt", a atras atenţia politicianul republican.

"Poporul iranian, Orientul Mijlociu, Israelul, America şi întreaga lume merită mai mult decât un acord care consolidează controlul asupra puterii exercitat de clericii revoluţionari violenţi care conduc la Teheran cu un pumn de fier", a declarat fostul guvernator al statului Florida.

Israelul a criticat dur acordul marilor puteri cu Iranul, avertizând că este periclitată securitatea regională şi mondială.

Iranul şi marile puteri din grupul P5+1 (SUA, M.Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) au ajuns, marţi, la un acord privind programul nuclear iranian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici