Jeremy Hunt anunţă acţiuni "dificile" pentru restabilirea încrederii în sistemul financiar britanic

Guvernul Marii Britanii va lua "decizii dificile" şi "complexe" pentru a restabili încrederea în capacităţile financiare britanice, afirmă noul ministru de Finanţe, Jeremy Hunt, pe fondul criticilor referitoare la politicile Guvernului Liz Truss.

430 afișări
Imaginea articolului Jeremy Hunt anunţă acţiuni "dificile" pentru restabilirea încrederii în sistemul financiar britanic

"Noi suntem o ţară care îşi respectă promisiunile, îşi achită datoriile, iar, când acest lucru este pus sub semnul întrebării, vom lua deciziile dificile necesare pentru a garanta că există credibilitate şi încredere în privinţa finanţelor naţionale", a declarat Jeremy Hunt, citat de agenţia Reuters.

"Vor fi luate decizii dificile şi complexe; vreau să ofer Camerei Comunelor şi publicului această garanţie: fiecare decizie va fi configurată prin prisma valorilor noastre conservatoare fundamentale", a subliniat Jeremy Hunt.

Noul ministru de Finanţe a anunţat că va anula "aproape toate măsurile fiscale" anunţate în urmă cu trei săptămâni de predecesorul său, Kwasi Kwarteng, demis pe fondul criticilor care au generat o criză de încredere în capacităţile premierului Liz Truss.

Vineri, premierul Liz Truss a afirmat că situaţia economică a Marii Britanii este "foarte dificilă", dar s-a declarat încrezătoare că va putea obţine creştere economică, pe fondul criticilor colegilor de partid şi ale opoziţiei. "Vreau să fiu sinceră, este o situaţie dificilă. Modul în care derulăm misiunea trebuie să se schimbe. Trebuie să avem o economie cu creştere puternică, dar trebuie să recunoaştem că ţara noastră se confruntă cu probleme foarte dificile", a declarat Liz Truss, într-o conferinţă de presă organizată după demiterea ministrului de Finanţe, Kwasi Kwarteng.

Truss a anunţat că Guvernul pe care îl conduce va majora taxa corporativă de la 19% la 25%, începând din aprilie 2023, pe fondul criticilor referitoare la controversatul "mini-buget", care prevedea reduceri de taxe în special pentru marile companii şi pentru persoanele cu venituri foarte mari, în cadrul unui plan de stimulare a relansării activităţilor economice. "Este clar că unele aspecte ale mini-bugetului mergeau mai departe şi mai rapid decât aşteptările pieţelor financiare, de aceea, misiunea noastră trebuie să se schimbe", a admis Liz Truss.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici