Joe Biden a câştigat alegerile primare în Florida, Illinois şi Arizona

Fostul vicepreşedinte Joe Biden a câştigat alegerile primare din Arizona, Illinois şi Florida, el aflându-se cu mult în faţa contracandidatului său, socialistul Bernie Sanders, potrivit CNN.

697 afișări
Imaginea articolului Joe Biden a câştigat alegerile primare în Florida, Illinois şi Arizona

Sursa foto: Profimedia

Florida, Illinois şi Arizona au fost cele trei state în care alegătorii s-au îndreptat marţi spre urne, pe fondul pandemiei coronavirusului.

În Ilinois şi în Florida, Biden a fost ales de comunităţile de persoane de culoare, dar şi de oamenii de peste 65 de ani care au pus ştampila de vot pe numele său.

Din cauza prezenţei reduse la urne, alegerile de marţi s-au desfăşurat sub un nor de incertitudine, iar numărul de cazuri de coronavirus raportate a continuat să crească de la oră la alta, arată CNN.

Miza alegerilor e reprezentată de obţinerea numărului de 1.991 de delegaţi, necesar pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din noiembrie.

Principalii concurenţi sunt senatorul Bernie Sanders şi fostul vicepreşedinte Joe Biden, care se bucură de sprijinul puternic al unei largi coaliţii de alegători, inclusiv femei şi bărbaţi, albi şi negri, cu sau fără studii universitare şi al celor care se considerau liberali sau moderaţi.

În urma voturilor, va fi desemnat candidatul Partidului Democrat care îl va înfrunta pe preşedintele Donald Trump în scrutinul prezidenţial.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici