Joe Biden a vizitat o bază militară americană din Polonia. Acesta a mâncat pizza alături de militari

Preşedintele Joe Biden a vizitat vineri trupele americane staţionate în apropiere de graniţa Poloniei cu Ucraina şi a avut ocazia să vadă la faţa locului răspunsul umanitar din ce în ce mai mare la milioanele de ucraineni care fug în Polonia pentru a scăpa de asaltul Rusiei asupra patriei lor.

2144 afișări
Imaginea articolului Joe Biden a vizitat o bază militară americană din Polonia. Acesta a mâncat pizza alături de militari

Sursa Foto: AP

Prima oprire a lui Biden a fost la membrii Diviziei 82 aeropurtate a armatei americane, vizitând o frizerie şi o sală de mese amenajată pentru trupe, unde a mâncat pizza alături de militari.

El a sosit vineri după-amiază la aeroportul din Rzeszow, cel mai mare oraş din sud-estul Poloniei, unde sunt dislocate unele trupe americane, notează AP.

Preşedintele Statelor Unite a lăudat trupele americane staţionate în Polonia. "Sunteţi cea mai bună forţă de luptă din lume şi asta nu este o hiperbolă", a spus Biden înainte de a se aşeza pe un scaun pliabil pentru a mânca împreună cu grupul.

Uniunea Europeană afirmă că aproximativ 3,5 milioane de ucraineni - jumătate dintre ei copii - au fugit din ţară, iar peste 2,2 milioane au ajuns în Polonia.

Congresul american a aprobat luna aceasta cheltuirea a peste 13 miliarde de dolari pentru asistenţă umanitară şi militară pentru Ucraina. Administraţia a început să aloce aceste fonduri.

Consilierul pe probleme de securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat că Biden va asculta direct de la trupele americane şi de la experţi despre situaţia de pe teren şi "ce măsuri suplimentare trebuie luate pentru a ne asigura că investim" banii americani în locul potrivit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici