Joe Biden declară stare de urgenţă în Mississippi

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat stare de urgenţă în Mississippi, după ce o tornadă a ucis cel puţin 26 de persoane.

1923 afișări
Imaginea articolului Joe Biden declară stare de urgenţă în Mississippi

Vor fi puse la dispoziţie fonduri federale pentru comitatele Carroll, Humphreys, Monroe şi Sharkey, localităţile cele mai afectate de furtuna mortală de vineri.

Echipele de recuperare continuă sarcina descurajantă de a căuta printre resturile clădirilor distruse, cu zeci de răniţi şi sute de persoane strămutate.

Furtuna masivă a devastat una dintre cele mai sărace regiuni din SUA şi a distrus mai multe oraşe. Vântul puternic a distrus străzi întregi, a distrus case, a smuls o clopotniţă de pe o biserică şi a dărâmat un turn de apă municipal.

Chiar dacă vremea a început să-şi revină, există în continuare riscul de vreme severă, inclusiv vânt puternic, grindină de mari dimensiuni şi posibilitatea apariţiei altor tornade în estul Louisianei, sudul central al statului Mississippi şi sudul central al statului Alabama.

Potrivit datelor Serviciului Naţional de Meteorologie, tornada a atins rafale cuprinse între 166 mph şi 200 mph.

Cel puţin 26 de persoane au murit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici