Joe Biden se reface după COVID mergând în vacanţă. Destinaţia aleasă de preşedintele SUA

După ce a depăşit infecţia cu noul coronavirus, preşedintele SUA, Joe Biden, pleacă miercuri pentru a petrece cea mai mare parte a săptămânii viitoare pe insula Kiawah, în Carolina de Sud, o staţiune unde poate juca şi golf, pe malul oceanului, pe care a mai vizitat-o în trecut, potrivit Reuters.

595 afișări
Imaginea articolului Joe Biden se reface după COVID mergând în vacanţă. Destinaţia aleasă de preşedintele SUA

Biden a petrecut multe weekenduri la casele sale din oraşele Wilmington şi Rehoboth Beach, în Delaware, dar nu a mai fost pe insula Kiawah de când a preluat mandatul în ianuarie 2021. El vizita regulat insula de la sud de Charleston când era vicepreşedinte.

Un oficial de la Casa Albă a confirmat călătoria, dar nu a avut date specifice despre cât timp va sta acolo şi nu a putut spune unde va fi cazat Biden.

Staţiunea dispune de un hotel de lux, precum şi de o varietate de case de închiriat.

Biden, în vârstă de 79 de ani, tocmai a trecut de COVID-19, dar marţi încă mai avea o tuse persistentă.

În trecut, preşedinţii au ţinut conferinţe de presă înainte de a pleca în vacanţa tradiţională din luna august, dar Biden nu a avut una în program.

Înainte de a pleca, el a planificat să semneze Legea PACT, care extinde asistenţa medicală şi beneficiile Administraţiei Veteranilor pentru veteranii expuşi la substanţe toxice în gropile de ardere şi în alte locuri.

Biden pleacă de la Washington după o serie de succese legislative recente, inclusiv un proiect de lege pe care l-a semnat marţi, menit să stimuleze industria americană a semiconductorilor.

Aceste victorii au contribuit la creşterea ratei de aprobare publică a lui Biden la 40%, cel mai ridicat nivel de la începutul lunii iunie, potrivit unui sondaj de opinie Reuters/Ipsos finalizat marţi.

În pofida victoriilor, democraţii au fost prinşi într-o dezbatere cu privire la faptul dacă Biden ar trebui să solicite realegerea în 2024 sau să se orienteze către un candidat mai tânăr pentru a conduce partidul în viitor.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a reiterat marţi că Biden intenţionează să candideze pentru un nou mandat de patru ani în 2024.

Plecarea lui Biden survine în contextul în care o controversă a izbucnit în urma unei percheziţii efectuate luni de FBI la locuinţa din Palm Beach, Florida, a predecesorului său, republicanul Donald Trump. Jean-Pierre a declarat reporterilor că Biden nu a fost anunţat de către Departamentul de Justiţie în legătură cu raidul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici