Joe Biden şi Olaf Scholz se concentrează pe situaţia din Ucraina, abordând inclusiv problema Chinei

Întâlnirea preşedintelui SUA, Joseph Biden, cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, se concentrează pe evoluţia conflictului din Ucraina, vizând inclusiv riscurile furnizării de asistenţă militară de către China Rusiei, afirmă oficiali americani.

308 afișări
Imaginea articolului Joe Biden şi Olaf Scholz se concentrează pe situaţia din Ucraina, abordând inclusiv problema Chinei

Întâlnirea de la Casa Albă este confidenţială, iar Biden şi Scholz vor face "un schimb de opinii" despre situaţia războiului şi despre recentele conversaţii cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat un oficial de la Washington, citat de postul MSN şi de site-ul Axios.com.

Biden şi Scholz vor să menţină alinierea poziţiilor faţă de conflictul din Ucraina, abordând modalităţile de continuare a asistenţei militare şi de consolidare a apărării la nivel transatlantic.

"Vor fi abordate şi provocările generate de China", a declarat recent Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Administraţia de la Beijing continuă să analizeze posibilitatea de a oferi armament Rusiei pentru războiul din Ucraina, a declarat vineri seară John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă. "Nu credem că oficialii chinezi au renunţat la această opţiune", a afirmat Kirby, citat de CNN.

Olaf Scholz a cerut joi Chinei să nu ofere armament Rusiei. "Mesajul meu adresat Beijingului este clar: folosiţi influenţa la Moscova pentru a îndemna la retragerea trupelor ruse", a afirmat Scholz.

Eventuala decizie a Chinei de a furniza armament Rusiei pentru invazia militară din Ucraina sau de a ajuta Moscova să evite sancţiunile occidentale ar afecta grav relaţiile Beijingului cu Washingtonul, a avertizat, la rândul său, secretarul de Stat american, Antony Blinken.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici