Joe Biden: Statele Unite nu vor un nou Război Rece

  • Joe Biden afirmă că Statele Unite nu vor o nouă situaţie de tip Război Rece
  • Preşedintele SUA: "Nu vrem un nou Război Rece, nici o lume divizată în blocuri rigide de ţări"
568 afișări
Imaginea articolului Joe Biden: Statele Unite nu vor un nou Război Rece

Sursa foto: Mediafaxfoto

Statele Unite sunt în competiţie cu alte naţiuni, dar vor evitarea unui nou Război Rece, a afirmat preşedintele Joseph Biden în discursul rostit la Adunarea Generală ONU, precizând şi că Washingtonul respectă angajamentele faţă de aliaţi.

"Statele Unite vor fi în competiţie, în mod puternic, şi vor conduce, prin valorile noastre şi forţa noastră. Statele Unite vor susţine aliaţii şi prietenii şi vor exercita opoziţie faţă de tentativele unor naţiuni puternice de a exercita dominaţie asupra celor mai slabe", a afirmat Joseph Biden, conform CNN.

"Nu vrem - repet - nu vrem un nou Război Rece, nici o lume divizată în blocuri rigide de ţări", a subliniat preşedintele SUA.

Antonio Guterres, secretarul general ONU, a afirmat luni că Statele Unite şi China trebuie să acţioneze rapid pentru a evita "confruntarea" care ar putea declanşa un nou Război Rece. "Trebuie să evităm cu orice preţ un Război Rece care ar fi foarte diferit de cel din trecut şi probabil mult mai periculos şi mult mai dificil de gestionat", a declarat Antonio Guterres.

Joseph Biden a justificat din nou decizia retragerii trupelor din Afganistan. "Mă aflu astăzi aici pentru prima dată în 20 de ani când Statele Unite nu sunt în război. Am întors pagina. Dar trebuie să rămânem vigilenţi în privinţa ameninţării pe care terorismul o generează atât din regiuni distante ale lumii, cât şi din propria noastră curte", a subliniat Joseph Biden.

Preşedintele SUA a anunţat că va mobiliza 100 de miliarde de dolari pentru susţinerea eforturilor ţărilor aflate în dezvoltare de a contracarare a schimbărilor climatice. "Modificările climatice generează moarte şi dezastre", a atras atenţia liderul de la Casa Albă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici