John Kerry soseşte în Israel pentru discuţii despre Iran şi negocierile de pace israelo-palestiniene

Secretarul de Stat american John Kerry a sosit miercuri seară în Israel, pentru prima dată după semnarea acordului de la Geneva asupra programului nuclear iranian, urmând să discute cu lideri israelieni despre Iran şi negocierile de pace israelo-palestiniene.

195 afișări
Imaginea articolului John Kerry soseşte în Israel pentru discuţii despre Iran şi negocierile de pace israelo-palestiniene

John Kerry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kerry se va întâlni joi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, au anunţat diplomaţi americani.

Secretarul de Stat american îl va "informa (pe Benjamin Netanyahu) cu privire la negocierile Grupului 5+1 (Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, Rusia, China şi Germania), datorită cărora s-a ajuns la un acord" cu Iranul, a declarat un oficial din cadrul Departamentului de Stat american.

Kerry va discuta, de asemenea, despre negocierile de pace dintre israelieni şi palestineni.

Aceasta este a opta vizită a lui Kerry în Orientul Mijlociu, începând din marie 2013.

Acordul interimar, pentru o perioadă de şase luni, încheiat la 24 noiembrie, după cinci zile de negocieri dure, limitează activităţile nucleare ale Teheranului, în schimbul unei relaxări limitate a sancţiunilor care afectează economia iraniană. El urmează să conducă la un acord global, care să garanteze că programul nuclear este exclusiv paşnic.

Anterior, Kerry a apreciat că acordul încheiat la Geneva asupra programului nuclear iranian va face "lumea mai sigură, Israelul şi partenerii (Statelor Unite) în regiune mai siguri".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici