John Kerry susţine că armistiţiul din Siria rămâne în vigoare, deşi este fragil

Armistiţiul din Siria rămâne în vigoare, dar este fragil, susţine secretarul de Stat american, John Kerry, citat de site-ul agenţiei Reuters.

221 afișări
Imaginea articolului John Kerry susţine că armistiţiul din Siria rămâne în vigoare, deşi este fragil

John Kerry susţine că armistiţiul din Siria rămâne în vigoare, deşi este fragil

"Acordul de bază care prevede încetarea focului se menţine, dar este fragil", a declarat John Kerry cu ocazia Adunării Generale ONU de la New York.

La rândul său, Guvernul de la Paris susţine că regimul Bashar al-Assad se află la originea încălcărilor armistiţiului. "Trebuie să insistăm pentru menţinerea acestui acord cu orice preţ. Dar chiar dacă au fost unele incidente, nu trebuie să uităm că în primul rând regimul este cel care nu respectă armistiţiul. Întotdeauna este regimul Bashar al-Assad", a declarat Jean-Marc Ayrault, ministrul francez de Externe.

Administraţia de la Damasc şi Rusia acuză că grupurile insurgente susţinute de Occident au încălcat armistiţiul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici