Josep Borrell: UE trebuie să fie pregătită pentru cinci milioane de refugiaţi din Ucraina

Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, susţine că Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru sosirea a cinci milioane de refugiaţi din Ucraina.

304 afișări
Imaginea articolului Josep Borrell: UE trebuie să fie pregătită pentru cinci milioane de refugiaţi din Ucraina

Josep Borrell: UE trebuie să fie pregătită pentru cinci milioane de refugiaţi din Ucraina

UE trebuie să fie gata pentru sosirea a cinci milioane de oameni din Ucraina, a spus Josep Borrell, luni, înainte de o şedinţă a miniştrilor de externe care se desfăşoară la Montpellier, în Franţa.

„Trebuie să fim pregătiţi să primim cinci milioane de oameni. Ştim că în timpul crizei din Siria din anii 2015-2016, care a fost criza migranţilor în Europa, vorbeam despre aproximativ 1,5 milioane de oameni, acum vor fi mai mulţi”, a declarat Borrell, potrivit CNN.

Diplomatul european a mai spus că UE nu trebuie să se mobilizeze doar pentru a acorda ajutor umanitar, dar şi pentru a aloca resurse ţărilor care au graniţe cu Ucraina prin care intră refugiaţi.

Duminică, Filippo Grandi, unul dintre reprezentanţii ONU pe probleme de refugiaţi, a declarat că peste 1,5 milioane de refugiaţi din Ucraina au trecut ţările vecine în 10 zile şi a descris situaţia drept „cea mai rapidă creştere a unei crize a refugiaţilor de la sfârşitul celui de al doilea război mondial.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici