Juan Guaido cere forţelor armate să permită intrarea ajutoarelor umanitare internaţionale în Venezuela

Preşedintele interimar auto-proclamat al Venezuelei, Juan Guaido, a cerut miercuri forţelor armate venezuelene să permită intrarea ajutoarelor umanitare internaţionale, care încep să fie colectate în centrele de stocare, relatează agenţia spaniolă EFE.

1238 afișări
Imaginea articolului Juan Guaido cere forţelor armate să permită intrarea ajutoarelor umanitare internaţionale în Venezuela

Juan Guaido cere forţelor armate să permită intrarea ajutoarelor umanitare internaţionale în Venezuela

"Încă o dată, o comandă directă către Forţele Armate, în acest moment: permiteţi intrarea ajutorului umanitar necesar pentru îngrijirea familiilor, surorii, mamei, soţiei dvs., care au nevoie de provizii şi care, din nefericire, unii cu siguranţă au, de asemenea, anumite probleme de sănătate", a declarat Guaido la o întâlnire cu producătorii agricoli.

Un apel asemănător a făcut şi secretarul de stat al SUA. Mike Pompeo, care a cerut militarilor să accepte ajutor umanitar.

„Poporul venezuelean are nevoie disperată de ajutor umanitar. Statele Unite şi alte ţări încearcă să ajute, dar armata Venezuelei, la ordinul lui Maduro blochează ajutoarele cu camioane şi autocisterne. Regimul Maduro ar trebui sa lase ajutoarele să ajungă la poporul înfometat", a scris el pe Twitter.

Podul Tienditas de la frontiera Venezuelei cu Columbia, pe unde ar urma să fie livrat ajutorul umanitar internaţional pentru populaţia venezuelană, a fost blocat de trupe loiale regimului preşedintelui Nicolas Maduro, potrivit opoziţiei de la Caracas.

Un camion şi o autocisternă au blocat marţi accesul pe podul Tienditas, care legă Cucuta din Columbia de Urena din Venezuela.

În condiţiile unei crize economice şi politice profunde şi a sancţiunilor internaţionale, populaţia Venezuelei se confruntă cu numeroase lipsuri, inclusiv de alimente şi medicamente.

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, îndeamnă statele occidentale să elimine sancţiunile impuse Venezuelei în loc să trimită ajutoare umanitare în sprijinul venezuelienilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici