Julian Assange este în pericol din cauza noului coronavirus. Ce spune iubita fondatorului Wikileaks, care i-a născut deja doi copii

  • Iubita lui Julian Assange cere eliberarea fondatorului Wikileaks din închisoare, scrie The Guardian
  • Aceasta a dezvăluit că a născut doi copii ai fondatorului Wikileaks în timp ce acesta locuia în Ambasada Republicii Ecuador din Londra
  • Starea lui Assange s-a deteriorat în ultimele luni, iar prietenii săi susţin că acum este în pericol din cauza noului coronavirus
2050 afișări
Imaginea articolului Julian Assange este în pericol din cauza noului coronavirus. Ce spune iubita fondatorului Wikileaks, care i-a născut deja doi copii

Sursa foto: Profimedia

Stella Moris susţine că există temeri reale privind starea de sănătate a fondatorului Wikileaks. Assange este reţinut în închisoare Belmarsh din Londra de un an deja, după ce a fost scos cu forţa din Ambasada Ecuadorului. Acum aşteaptă verdictul în cazul de extrădare iniţiat de Statele Unite, ţară de care este dorit pentru interogare privind activităţile Wikileaks. 

Starea lui Assange s-a deteriorat în ultimele luni, iar prietenii săi susţin că acum noul coronavirus se răspândeşte în închisoarea Belmarsh.

Un deţinut a murit, iar alţi gardieni s-au îmbolnăvit şi sunt suspecţi de coronavirus, potrivit spuselor prietenilor lui Assange.

Prin intermediul unui comunicat adresat tribunalului, Moris a dezvăluit că l-a cunoscut pe Assange în 2011, atunci când aceasta era cercetător juridic şi a fost rugată să se documenteze privind practica şi teoria legală a Suediei. 

„De-a lungul timpului, am dezvoltat cu Julian o legătură intelectuală şi emoţională puternică. A devenit prietenul meu cel mai bun, iar eu al lui”, a scris Morris. 

Prietenia a continuat, iar în ciuda „circumstanţelor extraordinare”, o relaţie intimă a început în 2015, a spus aceasta. 

Cuplul are doi copii mici: Gabriel, în vârstă de trei ani şi Max, de doar un an, informează The Guardian. 

Morris a explicat că încearcă din răsputeri să-i protejeze pe copii de mediul în care se află Assange. „Relaţia mea apropiată cu Julian este total opusul imaginii sale publice - este rezervat, mă respectă şi eu îl respect pe el, dar încercăm să ne protejăm unul pe altul de coşmarurile care ne înconjoară vieţile”, a adăugat iubita lui Assange.

Femeia a spus că solicită elibarea lui Assange pentru că vieţilor sunt acum „pe muchie de cuţit” şi se teme că fondatorul Wikileaks ar putea muri. 

Acesta se află în izolare timp de 23 de ore în fiecare zi şi toate vizitele au fost oprite, a mai spus Morris. 

Procesul pentru extrădare a fost programat pentru 18 mai după ce un judecător de la Tribunalul Westminster a respins amânărea până în septembrie. Avocaţii lui Assange au cerut amânarea din cauza dificultăţilor „insurmontabile” apărute în urma pandemiei de Covid-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici