Jumbo, emblematicul restaurant plutitor din Hong Kong, s-a scufundat

Un restaurant plutitor care a fost un celebru punct de reper din Hong Kong s-a scufundat, la câteva zile după ce a fost remorcat din portul în care a funcţionat timp de aproape 50 de ani, relatează BBC.

5735 afișări
Imaginea articolului Jumbo, emblematicul restaurant plutitor din Hong Kong, s-a scufundat

Jumbo, emblematicul restaurant plutitor din Hong Kong, s-a scufundat

Restaurantul Jumbo s-a scufundat în Marea Chinei de Sud în timp ce se îndrepta spre o locaţie nedezvăluită, a anunţat compania mamă.

Aberdeen Restaurant Enterprises a declarat că este "foarte întristată de incident", dar că niciun membru al echipajului nu a fost rănit.

Restaurantul a fost închis în martie 2020, când a lovit pandemia Covid-19.

Se crede că peste 3 milioane de oaspeţi au mâncat bucătăria sa cantoneză de-a lungul anilor, inclusiv regina Marii Britanii, Tom Cruise şi Richard Branson.

Restaurantul a apărut în mai multe filme - inclusiv într-un film cu Bond - dar pandemia a dat o lovitură fatală afacerii.

Ingineri marini au fost angajaţi pentru a inspecta restaurantul plutitor înainte de călătorie şi au fost obţinute "toate aprobările relevante", au declarat proprietarii.

Nava urma să rămână într-o locaţie nedeclarată în aşteptarea unui nou operator.

Dar s-a scufundat duminică în apropiere de Insulele Paracel după ce "a întâlnit condiţii nefavorabile" şi a început să ia apă, a declarat Aberdeen Restaurant Enterprises.

"Adâncimea apei la faţa locului este de peste 1.000 de metri, ceea ce face extrem de dificilă desfăşurarea lucrărilor de salvare", a adăugat acesta.

Deşi pandemia a fost ultima picătură pentru restaurant, acesta se confrunta cu probleme financiare de ani de zile.

Operatorul Melco International Development a declarat luna trecută că afacerea nu a mai fost profitabilă din 2013 şi că înregistra pierderi mari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici