LIVE-TEXT  "Canada va instrui piloţii ucraineni". Justin Trudeau vizitează Ucraina, se întâlneşte cu Zelenski şi admiră tancurile ruseşti distruse de apărarea ucraineană

  • Prim-ministrul canadian, Justin Trudeau, a sosit la Kiev, unde admiră tancurile ruseşti distruse de apărarea ucraineană.
  • Imaginile şi filmările realizate de AP News şi BBC îl arată pe prim-ministrul canadian plimbându-se în capitala ucraineană.
  • Premierul Canadei a anunţat, de asemenea, o nouă finanţare de 500 de milioane de lire sterline în asistenţa militară pentru Ucraina
816 afișări
Imaginea articolului "Canada va instrui piloţii ucraineni". Justin Trudeau vizitează Ucraina, se întâlneşte cu Zelenski şi admiră tancurile ruseşti distruse de apărarea ucraineană

Sursa Foto - AP News

UPDATE - Zelenski: vom rămâne împreună! 

Preşedintele Zelenski  a postat, de asemenea, pe Twitter cu ocazia vizitei lui Trudeau, spunând „în victoria noastră, vom rămâne împreună aşa cum stăm acum – pe drumul nostru de a apăra viaţa şi oamenii”.

 

 

UPDATE - Trudeau: Canada este alături de Ucraina

"Canada este alături de Ucraina. Sunt la Kiev pentru a reitera acest angajament faţă de preşedintele Zelenski şi poporului ucrainean, care continuă să reziste războiului brutal al Rusiei. Vor veni mai multe detalii, aşa că fiţi pe fază", a scris premierul canadian pe Facebook. 

Ştirea iniţială - Trudeau la Kiev 

Trudeau şi-a adus omagiul dedicat soldaţilor ucraineni răpuşi la datorie în lupta împotriva agresiunii ruseşti, la un loc memorial din centrul Kievului. 

Canada, membru NATO, care are una dintre cele mai mari diaspore ucrainene din lume, a oferit asistenţă militară şi financiară Ucrainei în timpul invaziei la scară largă lansată de Rusia în februarie 2022, transmite The Guardian

Justin Trudea s-a întâlnit cu vicepremierul şi ministrul de Finanţe al Ucrainei, Chrystia Freeland, şi cu ministrul adjunct al Apărării, Oleksandr Polishchuk.

Aceştia i-au arătat premierului canadian câteva tancuri ruseşti distruse de forţele ucrainene. 

"Canada va face parte dintr-un efort multinaţional de instruire a piloţilor de vânătoare ucraineni", a declarat preşedintele Justin Trudeau.

Trudeau a afirmat că distrugerea barajului Nova Kakhovka este „o consecinţă directă a războiului Rusiei”, a informat Reuters.

Canada va confisca o aeronavă de marfă Antonov, deţinută de Rusia, care a aterizat anul trecut  pe aeroport canadian şi începe procesul de livrare a acesteia către Ucraina. 

Premierul Canadei a anunţat, de asemenea, o nouă finanţare de 500 de milioane de lire sterline în asistenţa militară pentru Ucraina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici