Kadîrov îl jigneşte pe Papa Francisc

Liderul cecen a comentat aprecierile Papei Francisc despre brutalitatea cecenilor.

1033 afișări
Imaginea articolului Kadîrov îl jigneşte pe Papa Francisc

Politico: O brigadă de aproximativ 5.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi, răniţi sau capturaţi

Este posibil ca Rusia să fi pierdut „o brigadă întreagă” a 155-a infanterie marină a Rusiei în lupta de la Vugledar, din regiunea Doneţk, scrie Politico, citându-l pe oficialul militar ucrainean Oleksi Dmitraşkivski.

Brigada număra aproximativ 5.000 de soldaţi, dintre care unii membri au fost ucişi, răniţi sau capturaţi, potrivit lui Dmitraşkivski. „În timp ce Rusia sondează liniile defensive ale Ucrainei înaintea unei ofensive planificate, este posibil să fi pierdut o întreagă brigadă a 155-a Infanterie de Marină, în asaltul său asupra Vugledar, un oraş minier din regiunea Doneţk”, scrie Politico.

„Un număr mare de forţe inamice, inclusiv personal de comandă, au fost distruse lângă Vugledar şi Mariinka în regiunea Doneţk”, a spus Dmitraşkivski.

„În plus, în ultima săptămână, inamicul a pierdut aproximativ 130 de unităţi de echipament, inclusiv 36 de tancuri”, a adăugat el. De asemenea, forţele ruse pierd 150-300 de puşcaşi pe zi în apropiere de Vugledar, a subliniat oficialul.

Kremlinul: Nu va exista o a doua mobilizare parţială

Rusia nu va lansa o a doua mobilizare parţială, susţine purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spunând reporterilor că „nu există date” cu privire la această posibilitate. 

Liderul cecen Ramzan Kadîrov susţine că „este necesar” ca trupele ruse să „captureze” oraşele ucrainene Harkiv şi Odesa, scrie agenţia RIA Novosti, citând un interviu cu Kadîrov la televiziunea de stat rusă. „Odesa trebuie luată, Harkivul trebuie luat, iar în viitor ne vom asigura statul în acest fel”, a spus Kadîrov, care este acuzat de încălcări grave ale drepturilor omului şi şi-a trimis batalioanele în Ucraina alături de trupele Kremlinului.

Kadîrov îl jigneşte pe Papă

Locotenentul lui Putin în Cecenia a mai spus că este sigur că până la sfârşitul anului toate obiectivele forţelor ruse „vor fi 100 la sută finalizate” şi a spus că armata rusă are „o forţă vie, care poate ajunge la Kiev, poate lua Kievul”.

Liderul cecen a spus că nu este jignit de cuvintele Papei Francisc despre brutalitatea cecenilor. „Doar că nu înţelege că a trăit toată viaţa într-o mănăstire sau, nu ştiu, undeva, şi cred că a uitat ce se întâmplă în lume, ce este viaţa, care sunt valorile vieţii. De aceea, nu am fost jignit, este prea bătrân ca să mă simt jignit”, a spus Kadîrov, într-un interviu acordat emisiunii 60 Minutes TV de pe postul Rossiya 1, după cum relatează Ria Novosti.

Hackerii ruşi au spart site-ul bazei militare Ramstein

Hackerii ruşi din grupul Killnet au declarat că au spart site-ul bazei americane din Ramstein, Germania. „Baza a căzut, cumva”, se arată pe canalul Telegram al lui We are Killne, după cum a raportat Ria Novosti.

Postul de radio german Swr confirmă că sediul autorităţii de control NATO Aircom de la baza aeriană Ramstein nu este disponibil de ieri seară. Intrând în pagină, apare mesajul „Eroare”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici