Karadzici a suprins Occidentul cu un război total

Fostul lider politic al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzici, transferat miercuri la Haga şi acuzat de organizarea celui mai mare masacru european după al doilea război mondial, este o persoană înşelătoare care surprins lumea occidentală cu un război total.

18 afișări
Imaginea articolului Karadzici a suprins Occidentul cu un război total

Karadzici a suprins Occidentul cu un război total

În primăvarea lui 1992, discursul său părea dur, dar înfăţişarea sa nu trăda un om capabil să organizeze un masacru. În vara aceluiaşi an, liderul republicii sârbe separatiste din Bosnia a abandonat politica şi a început organizarea unui război barbar împotriva musulmanilor bosniaci şi croaţi, care au declarat independenţa Bosniei faţă de federaţia iugoslavă dominată de sârbi.

Trupele sale au folosit orice armă au avut la dispoziţie şi rezerve nelimitate de muniţie datorită predominanţei sârbe în cadrul armatei naţionale a Iugoslaviei, sub conducerea lui Slobodan Miloşevici, armata musulmanilor bosniaci fiind cu totul depăşită din punct de vedere al resurselor.

Citeşte aici toată povestea

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici