Kevin McCarthy propune creşterea pragului datoriei SUA, dar cere Administraţiei Biden reduceri bugetare

Kevin McCarthy, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Statele Unite, a propus, miercuri seară, o suplimentare cu 1.500 de miliarde de dolari a pragului datoriei suverane, dar condiţionează planul de reducerea cheltuielilor bugetare, conform site-ului Axios.com.

231 afișări
Imaginea articolului Kevin McCarthy propune creşterea pragului datoriei SUA, dar cere Administraţiei Biden reduceri bugetare

Sursa foto: Profimedia

Kevin McCarthy va continua negocierile cu Administraţia preşedintelui Joseph Biden pe baza unui plan de creştere a pragului datoriei suverane cu 1.500 de miliarde de dolari, dar vrea limitarea cheltuielilor bugetare discreţionare la nivelul anului fiscal 2022, plafonarea la 1% a majorării deficitului bugetar, reactivarea fondurilor necheltuite în pandemie şi respingerea legii finanţărilor destinate Serviciului Veniturilor Interne (IRS).

De asemenea, McCarthy vrea suspendarea facilităţilor aprobate de preşedintele Biden privind creditele pentru învăţământul superior public şi anularea creditelor fiscale acordate prin Legea reducerii inflaţiei.

Oficiali din cadrul Partidului Republican citaţi de postul de televiziune CNN au declarat că planul de creştere a pragului datoriei suverane a Statelor Unite ar urma să rămână în vigoare până pe 31 martie 2024.

Planul ar urma să fie supus votului în Camera Reprezentanţilor săptămâna viitoare şi, în funcţie de unitatea congresmenilor republicani, ar putea fi aprobat, dar probabil va fi respins dacă va ajunge în Senat, unde politicienii Partidului Democrat vor considera insuficiente facilităţile privind datoria suverană şi inacceptabile condiţionalităţile de reducere a cheltuielilor.

Departamentul Trezoreriei de la Washington a avertizat în mai multe rânduri că Statele Unite ar putea intra în incapacitate de plată în semestrul al doilea din 2023 dacă nu va fi majorat pragul datoriei suverane pentru a putea fi contractate noi credite externe.

Conform estimărilor Oficiului pentru Buget din cadrul Congresului, Statele Unite ar urma să atingă un deficit bugetar de 1.400 de miliarde de dolari în 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici