Kiev, un oraş înconjurat de ruşi: distrugeri semnificative în Makariv, un sat aflat la 50 de kilometri vest de capitală

O mare parte din Makariv, un sat situat la 50 de kilometri vest de Kiev, a suferit pagube semnificative în urma unor aparente lovituri aeriene ruseşti, relatează CNN.

743 afișări
Imaginea articolului Kiev, un oraş înconjurat de ruşi: distrugeri semnificative în Makariv, un sat aflat la 50 de kilometri vest de capitală

Kiev, un oraş înconjurat de ruşi: distrugeri semnificative în Makariv, un sat aflat la 50 de kilometri vest de capitală

CNN a verificat autenticitatea fotografiilor postate sâmbătă pe reţelele de socializare, care arată pagube majore la blocuri de locuinţe, şcoli şi o unitate medicală.

O imagine din Makariv arată o gaură mare în peretele nordic al unei clădiri de apartamente. Multe dintre clădirile din fotografii au suferit daune pe faţadele nordice, dovezi care indică faptul că loviturile militare care le-au lovit sunt ruseşti.

La câteva sute de metri la est de acea clădire de apartamente, o grădiniţă a suferit, de asemenea, pagube semnificative.

Se poate observa cum fumul încă se ridică din clădire, acoperişul s-a prăbuşit complet, iar ferestrele au fost toate aruncate în aer.

Ministerul rus al Apărării a afirmat în repetate rânduri că nu vizează civili.

La o altă clădire de apartamente situată la vest de şcoală, o altă fotografie arată acoperişul şi mai multe locuinţe de la etajele superioare distruse.

La sud de şcoală, Centrul medical şi de diagnosticare Adonis-Makariv este văzut în flăcări. Strada din faţa acestuia este plină de moloz, iar ferestrele centrului au fost aruncate în aer.

O fotografie făcută pe strada din faţa centrului a arătat că molozul din faţa acestuia este tot ce a mai rămas din faţada clădirii orientată spre nord.

Imediat la vest de şcoală şi de centrul medical, în apropiere de centrul Makariv, poate fi observat un crater masiv în drum. Centrul medical poate fi văzut în fundal în flăcări. Lângă acest crater, o altă fotografie arată că a fost lovită o clădire rezidenţială cu o băcănie la parter.

În centrul oraşului, un centru cultural care găzduieşte şi birouri guvernamentale şi de poliţie a fost lovit. "Glorie Ucrainei! Glorie eroilor!" era scris pe o pancartă mare din faţa clădirii.

La sud de centrul oraşului Makariv, o grădiniţă a suferit, de asemenea, pagube semnificative. Ferestrele au fost sparte, iar porţiuni din acoperiş par a fi avariate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici