Kievul a început consultări la ONU pe tema misiunii de menţinere a păcii în estul Ucrainei

Misiunea permanentă a Ucrainei la ONU a început consultări, la New York, cu privire la punerea în aplicare a deciziei conducerii statului de a mobiliza o misiune de menţinere a păcii în estul ţării, a anunţat ambasadorul Iuri Sergheiev, relatează agenţia Ukrinform în pagina electronică.

526 afișări
Imaginea articolului Kievul a început consultări la ONU pe tema misiunii de menţinere a păcii în estul Ucrainei

Kievul a început consultări la ONU pe tema misiunii de menţinere a păcii în estul Ucrainei (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Există o decizie. Noi am început aici, la Secretariatul ONU, încă de (joi) dimineaţa, consultări cu partenerii noştri despre modul de implementare a acestei decizii", a declarat ambasadorul ucrainean la ONU Iuri Sergheiev pentru serviciul în ucraineană al postului Voice of America (VOA).

Misiunea ucraineană urma să prezinte "propuneri cu privire la paşii tactici", a declarat ambasadorul în acest interviu, exprimându-şi încrederea în faptul că Ucraina are argumente "pentru promovarea iniţiativei la ONU".

Statele membre ale organizaţiei au "înţeles" poziţia Consiliului Naţional ucrainean pentru Securitate şi Apărare cu privire la implicarea forţelor de menţinere a păcii în regiunea Donbas, a precizat Sergheiev.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a sugerat ca Uniunea Europeană (UE) să trimită experţi militari în estul ţării, devastat de conflictul cu rebelii proruşi. El a a discutat la telefon cu preşedintele Consiliului European Donald Tusk despre situaţia din Donbas şi implementarea acordurilor de la Minsk.

Preşedintele ucrainean a subliniat că pentru facilitarea implementării acordurilor de pace, Consiliul Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei a decis să ceară Consiliului de Securitate al ONU şi Uniunii Europene să trimită forţe de menţinere a păcii în Ucraina.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici