Kievul anunţă şapte morţi în urma unui atac cu dronă care a scufundat o navă rusă

Serviciile secrete ucrainene afirmă că şapte persoane au fost ucise şi alte şase rănite după ce o navă de patrulare rusă a fost lovită şi scufundată într-un atac maritim cu drone, scrie BBC.

936 afișări
Imaginea articolului Kievul anunţă şapte morţi în urma unui atac cu dronă care a scufundat o navă rusă

Kievul anunţă şapte morţi în urma unui atac cu dronă care a scufundat o navă rusă

Nava flotei din Marea Neagră ar fi fost lovită la primele ore ale dimineţii de marţi.

Într-o postare pe Telegram, Direcţia de informaţii a Ucrainei a anunţat că 52 de membri ai echipajului au fost evacuaţi.

„În acest moment, această navă se află pe fundul mării", a declarat purtătorul de cuvânt al Marinei ucrainene, Dmytro Pletenchuk, adăugând că este posibil ca un elicopter să se fi aflat la bord.

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat marţi seara că Ucraina a dovedit de ce este capabilă împotriva marinei şi aviaţiei ruse, dar nu a făcut referire directă la scufundarea navei.

„Nu există şi nici nu vor exista refugii sigure pentru teroriştii ruşi în Marea Neagră”, a declarat el.

Un videoclip postat pe reţelele de socializare pare să arate momentul în care nava a fost lovită.

Secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps, a distribuit videoclipul, declarând că „Marea Neagră nu este sigură pentru marina lui Putin”.

Cel puţin 13 nave militare ruseşti au fost distruse sau avariate de la începutul conflictului, potrivit International Institute for Strategic Studies.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici