Kim Han-sol, nepotul liderului nord-coreean Kim Jong-un, student în Franţa

Nepotul actualului lider nod-coreean Kim Jong-un, Kim Han-sol, se va muta în campusul din Le Havre, în nord-estul Franţei, unde va studia începând din acest an la Institutul de Ştiinţe Politice (Sciences-Po) din Paris, a anunţat marţi instituţia.

286 afișări
Imaginea articolului Kim Han-sol, nepotul liderului nord-coreean Kim Jong-un, student în Franţa

Kim Han-sol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Se înscrie în primul an în campusul Europa-Asia din Le Havre", a declarat Caroline Allain de la Sciences-Po Paris.

Kim Han-sol, în vârstă de 18 ani, este stră-strănepotul lui Kim Il-sung, care a condus ţara începând din 1948 şi până la moartea sa, în 1994, strănepotul lui Kim Jong-il, fostul lider nord-coreean decedat la sfârşitul lui 2011, şi nepotul actualului lider al Coreei de Nord, cea mai închisă ţară din lume.

El a studiat anterior la un liceu internaţional de la Moştar, în sudul Bosniei. Tânărul a obţinut diploma "cu succes", a anunţat în iunie instituţia, unde a fost înscris în octombrie 2011.

Campusul Sciences-Po Paris din Le Havre "oferă cursuri în discipline fundamentale de Ştiinţe Politce, pe care le abordează dintr-o dublă perspectivă, europeană şi asiatică", precizează institutul pe site.

Cursurile sunt disponibile în engleză, dar şi în limba franceză pentru străini, în chineză, japoneză, coreană, hindi sau indoneziană.

În cei doi ani de studii la Moştar, liceul l-a protejat pe tânăr de presă, dar în octombrie 2012 el a acordat un interviu televizat fostei subsecretare generale a ONU Elisabeth Rehn, în care l-a calificat pe unchiul său Kim Jong-un drept "dictator".

Tatăl său, Kim Jong-nam, fiul mai mare al lui Kim Jong-il, era prezentat ca succesorul acestuia, la sfârşitul anilor '90, da a căzut în dizgraţia liderului în 2001, după ce a încercat să intre în Japonia cu un paşaport fals, pentru a vizita Disneylandul.

Familia a părăsit Coreea de Nord ulterior, iar în prezent locuieşte în oraşul chinez Macao (sud), celebru pentru cazinourile sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici