Lagarde: Se menţin riscuri inflaţioniste, inclusiv din cauza retragerii Rusiei din Acordul cerealelor

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a avertizat, joi, că există în continuare presiuni care ar putea genera creşteri ale preţurilor la energie şi alimente, inclusiv în contextul retragerii Rusiei din Acordul exporturilor de cereale pe Marea Neagră.

254 afișări
Imaginea articolului Lagarde: Se menţin riscuri inflaţioniste, inclusiv din cauza retragerii Rusiei din Acordul cerealelor

Lagarde: Se menţin riscuri inflaţioniste, inclusiv din cauza retragerii Rusiei din Acordul cerealelor

"Riscurile inflaţioniste includ potenţiale noi presiuni în sensul creşterii preţurilor la energie şi alimente în zona euro, legate de hotărârea unilaterală a Rusiei de retragere din Acordul cerealelor", a afirmat Christine Lagarde, potrivit cotidianului Le Monde.

Rusia şi-a atras critici din partea Occidentului şi a Naţiunilor Unite din cauza deciziei de retragere din Acordul cu Ucraina privind exporturile de cereale pe Marea Neagră. Moscova a justificat decizia prin nerespectarea de Occident a clauzelor privind facilitarea exporturilor ruse de cereale şi fertilizatori.

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat, joi, majorarea cu 0,25% a componentelor dobânzii de referinţă, continuând acţiunile de contracarare şi stabilizare a inflaţiei în zona euro.

"Perspectivele economice în zona euro rămân incerte, din cauza unei serii de factori, printre care posibilitatea ca efectele politicii noastre monetare să fie mai puternice decât se anticipează. (...) În privinţa deciziilor ulterioare privind dobânzile, suntem deschişi tuturor posibilităţilor, în funcţie de noile date economice. Nu facem anticipări, dar suntem determinaţi să contracarăm cu fermitate inflaţia", a subliniat Lagarde, potrivit agenţiei Adnkronos

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici