Video Laura G. Brent, expert în domeniul apărării cibernetice: NATO a anunţat în mod clar că un atac cibernetic ar putea conduce la invocarea Articolului 5

Laura G. Brent, ofiţer în domeniul apărării cibernetice în cadrul NATO, a declarat, la Black Sea and Balkans Security Forum, ca aliaţii NATO s-au angajat să utilizeze întreg spectrul de capabilităţi pentru a descuraja şi contracara ameninţările cibernetice, inclusiv cele parte a campaniilor hibrid.

1158 afișări

"În 2014, NATO a anunţat în mod clar că un atac cibernetic ar putea conduce la invocarea Articolului 5" privind apărarea, a afirmat Brent, ofiţer în domeniul apărării cibernetice în cadrul diviziei de provocări emergente de securitate a NATO.

"În 2016, aliaţii au recunoscut spaţiul cibernetic este un domeniu de operaţiuni, aşa că, în mod fundamental, aceasta înseamnă că trebuie să ne apărăm în spaţiul cibernetic, la fel ca în alte domenii, cum ar fi aerian, terestru, maritim, şi să ne menţinem libertatea de acţiune şi decizie în acest domeniu", a explicat oficialul NATO.

"Aliaţii s-au angajat foarte clar să folosească întreg spectrul de capabilităţi, inclusiv cibernetice, pentru a descuraja şi contracara ameninţările cibernetice, inclusiv cele ce sunt parte a campaniilor hibrid", a afirmat Laura Brent.

Taguri:
nato,
cibernetic,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici