Lavrov a ajuns în Turcia, pentru negocieri în sensul deblocării exporturilor de cereale din Ucraina

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, s-a deplasat marţi seară în Turcia, pentru negocieri în sensul facilitării exporturilor de cereale prin porturile din Marea Neagră, afirmă surse citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Soir.

1073 afișări
Imaginea articolului Lavrov a ajuns în Turcia, pentru negocieri în sensul deblocării exporturilor de cereale din Ucraina

Serghei Lavrov se va întâlni miercuri dimineaţă cu ministrul de Externe turc, Mevlüt Cavusoglu, pentru a discuta despre modalităţi de a debloca exporturile de cereale ucrainene. Rusia a instituit o blocadă navală asupra porturilor ucrainene de la Marea Azov şi Marea Neagră, dar susţine că sancţiunile occidentale asupra exporturilor ruse agravează criza alimentară internaţională.

La cererea Naţiunilor Unite, Administraţia Recep Tayyip Erdogan propune Moscovei să trimită nave militare pentru a escorta convoaiele maritime din porturile ucrainene.

"Am ajuns la un acord cu Ucraina, care ne va livra cereale la preţuri cu 25% mai mici decât cele de pe piaţă. Atât Ucraina, cât şi Rusia au încredere în Turcia", a declarat marţi Vahit Kirisci, ministrul turc al Agriculturii, precizând că "negocierile continuă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici