Libia: Atac al forţelor guvernamentale asupra unui punct de control al opoziţiei

Forţele loiale liderului libian Muammar Kadhafi au lansat sâmbătă un raid aerian asupra unui punct de control al insurgenţilor, aflat în localitatea Al-Uqaila, la est de oraşul petrolier Ras Lanouf.

44 afișări
Imaginea articolului Libia: Atac al forţelor guvernamentale asupra unui punct de control al opoziţiei

Libia: Atac al forţelor guvernamentale asupra unui punct de control al opoziţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În urma atacului, zeci de vehicule ale insurgenţilor s-au retras din Al-Uqaila, îndreptându-se către oraşul Brega, aflat în apropiere.

Seif al-Islam, unul dintre fiii colonelului Kadhafi, s-a declarat convins că trupele guvernamentale vor obţine o victorie, afirmând, în interviuri publicate sâmbătă de presa italiană, că acestea controlează "90 la sută din teritoriul ţării".

La Ras Lanouf, incendiul izbucnit vineri la o rafinărie atacată de aviaţia guvernamentală nu fusese încă stins sâmbătă la prânz.

Combatanţii opoziţiei au preluat controlul asupra oraşului Ras Lanouf la 4 martie, însă televiziunea de stat libiană a anunţat că acesta a fost recucerit de forţele guvernamentale joi seară, în urma unei ofensive de anvergură.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici