Liderii UE se tem că scrutinul din Marea Britanie va afecta negocierile pe tema Brexit. Oettinger: Cu un partener slab de discuţii există pericolul ca ele să se termine rău pentru ambele părţi

Liderii Uniunii Europene şi-au exprimat temerile în legătură cu impactul scrutinului din Mare Britanie asupra negocierilor pe tema Brexit. Ei afirmă că există un risc tot mai ridicat ca acestea să eşueze, relatează Reuters.

697 afișări
Imaginea articolului Liderii UE se tem că scrutinul din Marea Britanie va afecta negocierile pe tema Brexit. Oettinger: Cu un partener slab de discuţii există pericolul ca ele să se termine rău pentru ambele părţi

Liderii UE se tem că scrutinul din Marea Britanie va afecta negocierile pe tema Brexit. Oettinger: Cu un partener slab de negocieri există pericolul ca ele să se termine rău pentru ambele părţi

Comisarul european pentru Buget, Guenther Oettinger, a declarat că nu este clar dacă negocierile vor putea fi iniţiate la data programată anterior, pe 19 iunie, adăugând că discuţiile vor fi multe mai nesigure în lipsa unui partener de negocieri puternic.

"Avem nevoie de un Guvern care să acţioneze", a declarat Guenther Oettinger pentru postul Deutschlandfunk. "Cu un partener slab de negocieri există pericolul ca negocierile să se termine rău pentru ambele părţi (...) Mă aştept acum la mai multă incertitudine", a completat oficialul UE.

La rândul său, Pierre Moscovici, comisarul UE pentru Afaceri Economice, a afirmat că rezultatul scrutinului britanic va afecta negocierile, adăugând că data separării Marii Britanii de UE, programată pentru anul 2019, nu este un "opţională", ci este fixată prin tratate.

Michael Roth, adjunctul ministrului de Externe al Germaniei, a declarat că negocierile ar trebui începute cât mai curând posibil, "indiferent de cine va forma guvernul în Marea Britanie, pentru că timpul trece".

"Avem la dispoziţie mai puţin de doi ani pentru a negocia ieşirea (…) nu ar trebui să pierdem deloc timpul", a adăugat Roth.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici