Liderul musulmanilor bosniaci condamnă semnarea unui acord între UE şi Serbia

Liderul musulmanilor din Bosnia-Herţegovina, Haris Silajdzici, a condamnat marţi semnarea Acordului de Stabilizare şi Asociere (ASA) dintre UE şi Serbia şi a acuzat Bruxelles-ul că favorizează Belgradul în raport cu alte state din regiune care vor să adere la UE.

31 afișări
Imaginea articolului Liderul musulmanilor bosniaci condamnă semnarea unui acord între UE şi Serbia

Liderul musulmanilor bosniaci condamnă semnarea unui acord între UE şi Serbia (Imagine: Mediafax Foto)

"Preşedintele în exerciţiu al preşedinţiei colegiale bosniace condamnă decizia UE de a semna ASA cu Serbia în timp ce această ţară refuză în continuare să aresteze persoanele inculpate pentru genocid în Bosnia-Herţegovina", se menţionează într-un comunicat.

"În timp ce UE insistă riguros asupra condiţiilor prealabile consolidării relaţiilor sale cu potenţialii membri, acest demers demonstrează că Serbia se bucură de favoruri precum nici un alt stat", adaugă documentul citat.

Silajdzici apreciază că abordarea UE are "două măsuri", amintind că semnarea ASA cu Bosnia a fost amânată pentru luna mai "din motive tehnice".

Bosnia a îndeplinit la jumătatea lunii aprilie principala condiţie impusă de Bruxelles pentru încheierea ASA, primul pas pe calea aderării la UE, prin adoptarea unei reforme care vizează unificarea forţelor de poliţie divizate.

UE şi Serbia au semnat ASA în speranţa că vor consolida poziţia partidelor proeuropene înaintea alegerilor legislative anticipate din 11 mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici