Liderul talibanilor pakistanezi, mollahul Fazlullah, ucis în urma unui raid aerian

Liderul talibanilor pakistanezi, mollahul Fazlullah, a fost ucis în urma unui raid aerian desfăşurat de trupele americane şi afgane, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Apărare, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1174 afișări
Imaginea articolului Liderul talibanilor pakistanezi, mollahul Fazlullah, ucis în urma unui raid aerian

Liderul talibanilor pakistanezi, mollahul Fazlullah, a fost ucis în urma unui raid aerian

Trupele americane au anunţat că au coordonat un atac aerian care a vizat o figură talibană importantă din provincia Kunar, aflată în estul Afganistanului, la frontiera cu Pakistan.

Statele Unite au anunţat în luna martie o recompensă de cinci milioane de dolari pentru informaţii care să conducă la capturarea mollahului Fazlullah, liderul Mişcării talibanilor pakistanezi. Fazlullah este căutat pentru mai multe atentate, inclusiv unul în urma căruia 132 de copii au fost ucişi.

"Confirm că mollahul Fazlullah, liderul talibanilor pakistanezi, a fost ucis în urma unor operaţiuni desfăşurate la frontiera între districtul Marawera, al provinciei Kunar", a declarat Mohammad Radmanish, purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Apărare.

Eliminarea liderului talibanilor pakistanezi ar putea duce la reducerea tensiunilor în relaţiile dintre Washington şi Islamabad.

Fazlullah este acuzat şi pentru că ar fi ordonat, în 2012, uciderea Malalei Yousafzai, care milita pentru educaţia fetelor din lumea islamică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici