Liga Arabă solicită comunităţii internaţionale să-i protejeze pe palestinienii din Fâşia Gaza

Liga Arabă a cerut, luni, comunităţii internaţionale să apere Fâşia Gaza, unde ofensiva aviaţiei israeliene s-a soldat în şapte zile cu moartea a peste 170 de palestinieni.

158 afișări
Imaginea articolului Liga Arabă solicită comunităţii internaţionale să-i protejeze pe palestinienii din Fâşia Gaza

Liga Arabă solicită comunităţii internaţionale să-i protejeze pe palestinienii din Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Apelul Ligii Arabe intervine în condiţiile în care o reuniune de urgenţă a miniştrilor de Externe din ţările arabe este programată luni seară la Cairo, în vederea stabilirii unei poziţii comune a statelor din regiune. Violenţele continuă în teritoriile palestiniene, unde armata israeliană a desfăşurat noi raiduri, în urma tirurilor cu rachetă lansate de mişcarea palestiniană Hamas.

Într-un text preliminar, care va fi discutat de miniştrii de Externe ai statelor din regiune, Liga Arabă solicită "acţiuni rapide pentru încetarea imediată a agresiunii israeliene în Gaza şi pentru protejarea palestinienilor".

"Comunitatea internaţională nu poate rămâne tăcută în faţa raidurilor israeliene în Fâşia Gaza şi trebuie să intervină prin intermediul instituţiilor legale şi umanitare pentru a proteja poporul palestinian", afirmă textul.

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a cerut duminică ONU să plaseze oficial statul Palestina "sub protecţia internaţională".

Israelul continuă raidurile aeriene în Fâşia Gaza, însă nu a pus deocamdată în aplicare ameninţarea cu intervenţia terestră, în condiţiile în care apelurile internaţionale în vederea unui armistiţiu rămân fără efect în cea de-a şaptea zi a ofensivei care vizează oprirea tirurilor cu rachetă lansate de Hamas spre sudul Israelului.

Pentru prima oară de la începutul operaţiunii israeliene în Fâşia Gaza, un palestinian a fost ucis luni dimineaţă în Cisiordania, în urma unor ciocniri cu forţe ale armatei, la sud de Hebron.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici