Lira sterlină continuă să scadă, pe fondul preocupărilor privind Brexitul / Ministru britanic: Londra trebuie să aibă rezerve financiare pentru problemele generate de ieşirea din UE

Lira sterlină a atins marţi cel mai mic nivel din ultimele şapte săptămâni, în contextul în care datele despre consumul slab sporesc starea de preocupare privind scăderea economiei Marii Britanii, care a decis ieşirea din Uniunea Europeană şi va declanşa procedura Brexit în martie.

3782 afișări
Imaginea articolului Lira sterlină continuă să scadă, pe fondul preocupărilor privind Brexitul / Ministru britanic: Londra trebuie să aibă rezerve financiare pentru problemele generate de ieşirea din UE

Lira sterlină continuă să scadă, pe fondul preocupărilor privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

Valoarea lirei sterline a fost marţi de 1,2183 dolari, cel mai mic nivel din ultimele şapte săptămâni, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Câteva săptămâni după referendumul din iunie 2016, care a decis ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, menţinerea consumului la un nivel solid a contribuit la dezvoltarea economiei britanice, luând prin surprindere mulţi analişti.

Însă, în lunile după referendumul pro-Brexit, lira sterlină a scăzut cu aproximativ 20% în raport cu dolarul, situaţie care a alimentat inflaţia.

"Apropierea termenului declanşării procedurii de ieşire din Uniunea Europeană are un impact negativ, la fel ca datele recente care confirmă o reducere a ritmului creşterii economice în primul trimestru al anului", explică Stephen Gallo, specialist în evoluţii monetare la BMO Capital Markets.

Marea Britanie trebuie să acumuleze fonduri de rezervă pentru gestionarea economiei în contextul problemelor generate de ieşirea din Uniunea Europeană, afirmă ministrul britanic al Finanţelor, Phillip Hammond, citat de BBC News online.

Cancelarul Phillip Hammond urmează să prezinte miercuri planul bugetar, semnalând spaţiu restrâns pentru suplimentări bugetare, chiar dacă, în domeniul creditării, veştile sunt bune, notează site-ul agenţiei Reuters, explicând că noul buget va fi marcat de perspectivele declanşării procedurii Brexit.

Phillip Hammond a explicat că nu intenţionează relaxarea strategiei de remediere a celui mai mare deficit bugetar din rândul marilor economii ale lumii.

"Dacă banca îţi suplimentează limita cardului de credit, nu cred că eşti obligat să cheltui imediat ultimul cent", a spus ministrul britanic al Finanţelor.

"Sarcina mea este să mă asigur că economia noastră rezistă, că avem rezerve", a subliniat Phillip Hammond.

Lira sterlină a atins marţi cel mai mic nivel din ultimele şapte săptămâni, în contextul în care datele despre consumul slab sporesc starea de preocupare privind scăderea economiei Marii Britanii, care a decis ieşirea din Uniunea Europeană şi va declanşa procedura Brexit în martie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici