China avertizează că va lua "măsuri" împotriva sistemului antirachetă american din Coreea de Sud: Washingtonul şi Seulul vor suporta consecinţele

Beijingul a anunţat marţi că va lua "măsurile necesare pentru a proteja interesele de securitate" ale Chinei şi a avertizat că Washingtonul şi Seulul vor suporta consecinţele pentru efectele negative ale instalării unui sistem antibalistic american în Coreea de Sud, relatează agenţia de ştiri dpa.

2228 afișări
Imaginea articolului China avertizează că va lua "măsuri" împotriva sistemului antirachetă american din Coreea de Sud: Washingtonul şi Seulul vor suporta consecinţele

China avertizează că va lua "măsuri" împotriva sistemului antirachetă american din Coreea de Sud

Geng Shuang, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, a declarat că Beijingul a indicat de mai multe ori că se opune instalării sistemului terestru mobil de mare altitudine (THADD) în Coreea de Sud.

"Cerem din nou tuturor părţilor implicate să renunţe la instalarea (sistemului) şi să evite să meargă mai departe pe o cale greşită", a completat Geng.

Statele Unite au anunţat că au început instalarea sistemului antibalistic THAAD în Coreea de Sud, la o zi după ce regimul de la Phenian a lansat patru rachete balistice care au căzut în mare, în largul coastelor de nord-vest ale Japoniei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici