Coreea de Nord utilizează dispozitive sofisticate pentru spionarea digitală a populaţiei

Coreea de Nord dezvoltă dispozitive sofisticate pentru a spionarea digitală a propriei populaţie, tot mai mulţi dintre aceştia folosind telefoane mobile pentru a se conecta unii cu alţii, potrivit unui raport finanţat de Guvernul american, citat de Reuters.

3282 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord utilizează dispozitive sofisticate pentru spionarea digitală a populaţiei

Coreea de Nord utilizează dispozitive sofisticate pentru spionarea digitală a populaţiei (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Potrivit raportului intitulat ”Compromiţând conectivitatea”, Coreea de Nord a permis creşterea utilizării telefoanelor mobile şi accesului la internet în schimbul informaţiilor detaliate pe care reţeaua o furnizează supravegherii statului din partea Phenianului.

”Oferind cetăţenilor tehnologii noi în reţea precum telefoane mobile, tablete, Guvernul poate cenzura automat conţinutul neautorizat şi să observe tot ceea ce fac cetăţenii pe dispozitivele aflate la distanţă”, a declarat Nat Kreutchun, cercetător InterMedia, organizaţia americană ce a întreprins raportul.

”Autorităţile au găsit moduri ingenioase de a întoarce aceste tehnologii împotriva cetăţenilor nord-coreeni care le adoptă”, a adăugat Kreutchen.

Strategiile Coreei de Nord de a monitoriza în permanenţă cetăţenii săi s-au aflat în centru atenţiei din luna februarie, de la moartea fratelui vitreg al liderului de la Phenian, Kim Jong-Un.

Accesul la informaţii din exterior este strâns controlat în Coreea de Nord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici