GALARIE FOTO Coreea de Nord se "antrenează să ATACE bazele americane din Japonia". REACŢIA lui Kim-Jong-Un în timpul lansării rachetelor NUCLEARE/ SUA începe instalarea sistemului antirachetă în Coreea de Sud

Coreea de Nord a anunţat, marţi, că lansarea rachetelor nucleare a fost un avertisment pentru instalarea bazelor americane în Japonia. Donald Trump i-a transmis lui Kim Jong-Un că vor fi "consecinţe grave". De altfel, Statele Unite au comunicat marţi că au început instalarea unui sistem antirachetă în Coreea de Sud, alertate din cauza comportamentului tot mai provocator al Coreei de Nord, informează The New York Times.

13006 afișări
Imaginea articolului GALARIE FOTO Coreea de Nord se "antrenează să ATACE bazele americane din Japonia". REACŢIA lui Kim-Jong-Un în timpul lansării rachetelor NUCLEARE/ SUA începe instalarea sistemului antirachetă în Coreea de Sud

Coreea de Nord se "antrenează să ATACE bazele americane din Japonia". REACŢIA lui Kim-Jong-Un în timpul lansării rachetelor NUCLEARE/ SUA începe instalarea sistemului antirachetă în Coreea de Sud

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Cea mai recentă declaraţie de la Phenian vine a doua zi după lansarea a patru rachete balistice în Marea Japoniei , într-o demonstraţie alarmantă de putere, relatează Daily Mail.

De asemenea, Coreea de Nord a făcut publice o serie de imagini cu liderul nord coreean Kim Jong-Un care aplaudă râzând lansarea rachetelor nucleare.

Kim-Jong-Un a supravegheat personal acest test efectuat de o unitate de artilerie şi a ordonat el însuşi lansarea rachetelor, a anunţat anterior agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA, potrivit căreia obiectivul era antrenamentul pentru "a lovi, dacă este necesar, bazele forţelor imperialiste americane de agresiune în Japonia".

China, principalul susţinător al Coreei de Nord, ţară vizată de sistemul antibalistic american din Coreea de Sud, a exprimat în mod repetat preocupare în legătură cu instalarea Terminalului pentru Apărare de Mare Altitudine (THAAD) pe teritoriul sud-coreean.

Desfăşurarea Terminalului pentru Apărare de Mare Altitudine (THAAD) are loc după ce Coreea de Nord a lansat luni patru rachete balistice, în largul coastei de nord-vest a Japoniei, după ce statul a promis că va răspunde la exerciţiile militare ale SUA şi Coreei de Sud.

Un purtător de cuvânt al forţelor americane din Coreea de Sud a declarat că una din cele cinci componente principale ale sistemului antirachetă a sosit luni.

Potrivit oficialilor, ar putea dura aproximativ câteva luni până când sistemul să fie complet funcţional.

James Mattis, secretarul american al Apărării, a solicitat sud-coreenilor în luna februarie desfăşurarea rapidă a sistemului antirachetă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici