Forţele irakiene au preluat controlul asupra sediului unui Guvern local din apropiere de Mosul

Forţele irakiene au preluat controlul asupra sediului unui Guvern local şi a celui de-al doilea pod care face legătura cu oraşul Mosul, a anunţat un comandament comun al operaţiunilor, într-un comunicat citat de Le Figaro.

840 afișări
Imaginea articolului Forţele irakiene au preluat controlul asupra sediului unui Guvern local din apropiere de Mosul

Forţele irakiene au preluat controlul asupra sediului unui Guvern local din apropiere de Mosul (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

"Eroii poliţiei federale şi forţele de intervenţie rapidă au eliberat clădirea Guvernului din provincia Ninive şi deţin controlul asupra celui de-al doilea pod (podul Al Horreya)", se transmite în comunicat.

Acesta este cel de-al doilea din cele cinci poduri de peste Tigru care intră sub controlul forţelor guvernamentale după ce aceastea au lansat, pe data de 19 februarie, operaţiunea de recucerire a părţii de vest a oraşului de sub ocuparea Stat Islamic.

După ce au recucerit în 100 de zile partea de est a oraşului, în cadrul ofensivei lansate la jumătatea lunii octombrie, forţele guvernamentale irakienie, sprijinite de coaliţia internaţională aflată sub comandament american, au lansat luna trecută ofensiva asupra părţii de vest a localităţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici