Uniunea Europeană creează un centru de comandă militară

Miniştrii de Externe ai statelor europene au aprobat, luni, crearea unui centru de comandă militară al Uniunii Europene, care în prima etapă va coordona misiunile UE în străinătate, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

1447 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană creează un centru de comandă militară

Uniunea Europeană creează un centru de comandă militară (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"S-a decis constituirea unui centru militar de planificare şi coordonare a misiunilor militare (...)", se arată într-un comunicat oficial.

"Uniunea Europeană a fost divizată începând din anii 1950 în domeniul apărării. Sunt mândră de această decizie. Acest cartier general va deveni operaţional în următoarele săptămâni, urmând să aibă circa 30 de angajaţi", a declarat Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe.

Noua structură va avea sediul la Bruxelles şi va coordona, în faza iniţială, misiunile militare europene din Mali, Republica Centrafricană şi Somalia.

În contextul instalării la Washington a Administraţiei Donald Trump, Uniunea Europeană speră că va dezvolta structuri proprii de apărare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici